15x Cadeau voor kind van 5 jaar: Originele tips voor geschenkjes

Een cadeau voor een kind van 5 jaar uitzoeken is niet altijd zo eenvoudig. Want wat vindt het kapoentje écht leuk om te krijgen? Gelukkig hoef je daar niet langer over te twijfelen, omdat ik in dit lijstje de leukste cadeau-ideetjes voor je heb verzameld!

1. Muziekinstrumenten set

Deze muziekinstrumenten set is een goed cadeau voor een kind van 5 jaar. Hiermee kan de kapoen zijn of haar talenten ontdekken en ontwikkelen! Het helpt daarnaast met het verbeteren van motorische vaardigheden en de emotionele ontwikkeling.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Muziekinstrumenten set

2. Speelgoed golfset

Een speelgoed golfset is een grappig cadeau voor een kind van 5 jaar. Het kleintje kan ermee golfen als een echte pro, net zoals mama of papa. Leuk om te zien!

De set is ook erg compleet, want het bevat een golftrolley, holes, verschillende balletjes en clubs. Ideaal buitenspeelgoed voor een kind van 5 jaar, dus!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

buitenspeelgoed kind 5 jaar

3. Tijger puzzel

Deze puzzel een leuke uitdaging voor kinderen vanaf 5 jaar. Het bevat 130 stukjes die geschilderd kunnen worden. Een fijn creatief cadeau voor een kind die graag puzzelt en wat meer uitdaging nodig heeft, want hij of zij beleeft er urenlang plezier aan!

Vind je de tijger toch niet zo mooi? Dan zijn er nog andere diertjes om uit te kiezen.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

uitdagend cadeau 5 jarige Tijger puzzel

4. Kinderbadjas

Wil je graag een cadeau voor een kind van 5 jaar dat geen speelgoed is kopen? Dan is het een goed idee om hem of haar een eenhoorn badjas te schenken. Het is een mooi en praktisch cadeau waardoor ook ouders het gegarandeerd een goed cadeau voor hun kind van 5 jaar vinden. En dat is zeker niet onbelangrijk! Deze badjas is tevens extra zacht en warm. Het is dan ook een uitstekend kerstgeschenkje.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Kinderbadjas cadeau kind 5 jaar

5. Mini monster set – knutseldoos

De mini monster set bevat alles voor het maken van maar liefst 63 verschillende vilten monstertjes. De kleine kapoen vindt het vast fijn om te ontvangen, omdat de meeste kindjes van deze leeftijd graag knutselen!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

knutsel cadeau kind 5 jaar

6. Kidizoom Touch – speelgoedcamera

Kleuters imiteren graag de volwassenen in hun leven. Daarom is deze speelgoedcamera ook zo’n goed cadeau. Nu kan de kapoen net zoals mama en papa prachtige foto’s en filmpjes maken.

De Kidizoom Touch is tevens erg handig in gebruik, want het werkt met een touchscreen. Ideaal voor kleintjes dus!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Kidizoom Touch speelgoedcamera

7. Step

Een step is een goed cadeau voor een kind van 5 jaar, omdat het eens iets anders is dan speelgoed. Dankzij deze step beleeft de kapoen bovendien eindeloos plezier in de buitenlucht. Het is tevens erg veilig en speciaal gemaakt voor kids van die leeftijd.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Step buitenspeelgoed voor kind 5 jaar

8. Gepersonaliseerde kinderpyama

Wil je een cadeau voor een kind van 5 jaar dat geen speelgoed is kopen? Geef hem of haar dan een gepersonaliseerde pyjama. Het kind vindt dit fijn om te ontvangen, omdat er leuke fotootjes opstaan en het lekker warm en zacht is. Je kan er alles laten op plaatsen wat je maar wil. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van zijn of haar favoriet tekenfilm. Als jij je fantasie de vrije loop laat, wordt dit persoonlijk cadeau ongetwijfeld het leukste dat de deugniet ooit gekregen heeft!

Dit geschenk is te koop bij: YourSurprse

Gepersonaliseerde kinderpyama

9. Schep en leer – ijscokar

Vraag jij je af welk cadeau voor een kind van 5 jaar educatief is? Dan zijn er heel wat opties. Alleen is leerrijk speelgoed niet altijd even leuk. En het is toch ook belangrijk dat het kindje er veel plezier aan beleeft. Gelukkig is het zeker mogelijk om speelgoed te vinden die aan al deze eisen voldoet.

De Schep en leer ijscokar is daar een uitstekend voorbeeld van. Met dit speelgoed leert het kind tellen, kleuren herkennen, smaken benoemen en nog veel meer. De ijscokar speelt ook liedjes af terwijl je het voortduwt.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

cadeau kind 5 jaar educatief ijscokar

10. Eenhoorn handtasje

Dit schattig eenhoorntasje maakt kapoentjes gegarandeerd blij, want het ziet er erg leuk uit. Bovendien geeft het hen de kans om net zoals mama een tas te dragen. Er zit ook een tashanger aan dat als sleutelhanger gebruikt kan worden. Een super origineel cadeau voor een kind van 5 jaar!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Eenhoorn handtasje

11. Memokaarten van eigen foto’s

Deze memokaarten zijn een leuk cadeau voor een kind van 5 jaar en ook educatief. De ideale combinatie dus! Kleutertjes leren er verbanden mee leggen en het verbetert het geheugen. Je kan de kaarten laten bedrukken met al de favoriete dingen van het kleintje, zoals mama, papa, het huisdier, de favoriete knuffel, enzovoort. Zo krijg je een foto cadeau dat met veel liefde ontvangen wordt!

Dit geschenk is te koop bij: SmartPhoto

origineel cadeau kind 5 jaar gepersonaliseerde memo kaarten

12. Wasbeer sloffen

Deze knuffelzachte sloffen bewijzen dat een nuttig cadeau ook heel leuk kan zijn. De wasbeertjes houden de voetjes van het kind lekker warm en zien er supermooi uit. Een heel fijn en origineel kerstcadeau, want in die koude periode is extra warmte geen overbodige luxe. Voordat je deze slofjes koopt, is het wel belangrijk dat je nakijkt of ze de juiste maat zijn.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

cadeau kind 5 jaar geen speelgoed Wasbeer sloffen

13. Lego Duplo speelhuis

Hoe leuk is dit speelhuis van Lego (Duplo)? Kindjes kunnen het helemaal zelf bouwen en er vervolgens urenlang mee spelen. Dit is het soort educatief speelgoed dat iedere deugniet graag ontvangt.

Als je denkt dat het kind niet graag met een speelhuisje speelt, kan je ook kiezen voor andere Lego sets die geschikt zijn voor vijfjarigen.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Lego Duplo speelhuis

14. Dino Dig – zand- & watertafel

Wil je graag origineel uit de hoek komen? Dan is het een geweldig idee om buitenspeelgoed voor een kind van 5 jaar te kopen. In dat geval zijn er uiteraard nog veel opties, maar deze zand- en watertafel is één van de leukste.

Kleine deugnietjes kunnen zich er namelijk helemaal mee uitleven wanneer het zonnetje schijnt.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

zand watertafel cadeau kind 5 jaar educatief

15. Educatieve muziekspeler

De Timio interactieve audio speler voor kids heeft reeds tal van prijzen gewonnen. Het is dan ook erg leuk speelgoed. Het kind kan er verschillende disks op plaatsen om leuke deuntjes en mooie verhaaltjes te horen. Dit dans cadeau is voor een kind van die leeftijd tevens erg leerrijk, want het helpt met het herkennen van getallen en woordjes.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

dans cadeau kind

Waar speelt een kind van 5 jaar mee?

Bij kinderen van vijf jaar staat fantasie centraal. Ze houden er dus van om creatief bezig te zijn. Een knutselcadeau is dan ook altijd een uitstekende keuze. Kleutertjes vinden rollenspelen daarnaast erg fijn en imiteren mama, papa en andere volwassenen. Daarom is het ook zo’n goed idee om de speelgoed versie te schenken van iets wat grote mensen ook hebben. Daarvan vind je enkele interessante voorbeeldjes in bovenstaande lijst, waaronder de muziekspeler en de ijscokar.

waar speelt een kind van 5 jaar mee
Je moet het vooral echt niet té ver gaan zoeken!

Heb je toch niet gevonden wat je zoekt? Dan is het interessant om de andere lijstjes te bekijken, zoals de lijst van gepersonaliseerde cadeaus of cadeau tips met de naam van het kind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven