10x Cadeau eerste verjaardag: Originele tips verjaardag 1 jaar

Als het op cadeautjes aankomt, zijn veel eenjarigen niet kieskeurig. Peuters kunnen zelfs net zo enthousiast zijn over de verpakking als over wat erin zit! Anderen zijn al begonnen hun eigen unieke voorkeuren, persoonlijkheden en vaardigheden te ontwikkelen. Door te investeren in het juiste speelgoed en cadeaus, kun je je kind jarenlang speelplezier bezorgen.
Deze tien tips helpen je om een origineel cadeau voor een eerste verjaardag te vinden!

1. Vrolijke speeltunnel

Kruiptunnels zijn een sensatie als cadeau voor een kind zijn of haar eerste verjaardag en zorgen natuurlijk voor veel gegiechel, maar ze helpen jonge peuters ook met ruimtelijk inzicht. Oudere kinderen en volwassenen weten dat de persoon wiens gezicht in en uit de tunnel leunt altijd in de buurt is, maar voor een eenjarige helpen dit soort naar binnen en naar buiten leunende kiekeboespelletjes hen echt om te leren over de manier waarop de wereld werkt.

Deze kruiptunnel is een van de beste cadeaus voor een eerste verjaardag. Het gemak van deze speeltunnel is dat hij eenvoudig op te vouwen en op te bergen is.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

origineel cadeau 1ste verjaardag speeltunnel

2. Speelgoedstofzuiger

Kinderen vinden het heerlijk om hun ouders te imiteren: daarom zijn speelkeukens, speelgrasmaaiers en speelautootjes zo populair als cadeau voor een eerste verjaardag. Geef voor de verandering eens een speelgoedstofzuiger cadeau. Als je begint met stofzuigen, rent je peuter hoogstwaarschijnlijk op volle snelheid door het huis om zijn of haar eigen kleine stofzuiger te pakken.

Dit cadeau voor de eerste verjaardag van je dochter of zoon maakt echt stofzuigergeluid! De drie LR44-batterijen zijn inbegrepen.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

speelgoedstofzuiger

3. Kleurrijk keyboard

Muzikaal speelgoed heeft een grote aantrekkingskracht op peuters, die aangetrokken worden tot alles wat hen helpt om geluid te maken. Hoewel 1-jarigen misschien nog niet klaar zijn voor instrumentlessen, kunnen ze toch profiteren van muzikale ervaringen. Kinderen blootstellen aan muziek stimuleert hersengebieden die te maken hebben met taalontwikkeling, sociale vaardigheden en grove motoriek. Muziek maken biedt eindeloze mogelijkheden om imitatie, gesprekswisselingen en sociale samenwerking te oefenen.

Dit keyboard met acht muzieknoten, acht melodieën en tevens ook dierengeluiden is zeker een origineel cadeau voor een 1ste verjaardag. En als je peuter eenmaal zelfverzekerd op twee benen staat, staat een hele nieuwe muzikale ervaring te wachten: dansen!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

educatief cadeau eerste verjaardag keyboard

4. Stapelbare waskrijtjes

Naast muziek houden 1-jarigen van het maken van kunst, vooral als ze grote broers en zussen zien tekenen of schilderen. Maar de meeste kunstbenodigdheden zijn gewoon niet geschikt voor kleine, minder behendige handen: potloden hebben een gevaarlijke punt, verf maakt een puinhoop en gewone kleurpotloden vallen in stukken.

Gelukkig zijn deze dikke waskrijtjes een geweldig geschenk om jonge kinderen interesse te wekken voor schrijven en tekenen. De krijtjes zijn perfect voor kleine handen om fijne motoriek op te bouwen. Zelfs als het op dit moment alleen maar rommelig gekrabbel lijkt, is dit soort verkenning de sleutel om de basis te leggen om ze uiteindelijk letters en cijfers te laten schrijven.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Stapelbare waskrijtjes

5. Piratenschip – badspeelgoed

De meeste ouders hebben een avondroutine samengesteld voor hun peuter met een bad en badspeelgoed, dus waarom zou je geen cadeau voor een eerste verjaardag kopen dat verband houdt met het ritueel?

Als badtijd een worsteling is voor je peuter, kan het introduceren van dit kleurrijke piratenschip als cadeau voor de eerste verjaardag van je zoon een geweldige manier zijn om hem enthousiast te maken en het voor iedereen een aangenamere ervaring te maken. In bad gaan was nog nooit zo leuk!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Piratenschip badspeelgoed cadeau eerste verjaardag zoon

6. Gepersonaliseerde houten loopfiets

Fietsen door de buurt. Spelen met vrienden. Familieherinneringen maken. Fietsen is een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen, zelfvertrouwen op te bouwen en avontuur aan te gaan voor peuters. Een loopfiets is gewoon een fiets zonder pedalen. De loopfiets heeft zijwieltjes en driewielers overtroffen als de door ouders geprefereerde methode om kinderen kennis te laten maken met fietsen.

Met deze loopfiets als gepersonaliseerd cadeau voor een eerste verjaardag verras je jouw kleine racer. Je voegt enkel de naam van je peuter of tekst naar keuze toe aan een van de speelse designs, en de loopfiets uit sterk berkenmultiplex wordt voor je gedrukt! Het is dus tegelijkertijd ook een erg leuk cadeau met naam van het kind.

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

duurzaam cadeau eerste verjaardag

7. Gepersonaliseerd voorleesboekje voor jongens – Op Reis

Een voorleesboek cadeau geven is een geweldige tip voor een verjaardag van 1 jaar om je peuter in de wereld van boeken onder te dompelen. Boeken voelen extra speciaal aan als ze als cadeau worden ingepakt en met liefde worden gegeven. In boeken kunnen kinderen exotische landen bezoeken, spannende avonturen beleven en nieuwe dingen ontdekken om te leren – allemaal op één plek.

Dit gepersonaliseerd voorleesboekje is een uniek cadeau voor de eerste verjaardag van je zoon. Je gebruikt de naam en foto van je kind en zo kan je je peuter allerlei spannende avonturen laten beleven. Dit boekje is een leerrijk cadeau voor 1 jaar, geen speelgoed zoals vaak gegeven wordt. Dit boekje is ook verkrijgbaar in een versie voor meisjes als je een cadeau voor de eerste verjaardag van je dochter zoekt.

Dit geschenk is te koop bij: Smartphoto

cadeau 1 jaar geen speelgoed

8. Houten vormsorteerder

Met deze tip voor een verjaardag van 1 jaar kunnen peuters oefenen met het herkennen van vormen, het matchen van kleuren en het manipuleren van kleine voorwerpen. Blokken zijn een duurzaam cadeau voor een eerste verjaardag, en experts op het gebied van kinderontwikkeling bevelen ze ten zeerste aan.

Peuters moeten één hand gebruiken om te stabiliseren en de andere hand om te manipuleren. Dit speelgoed kan helpen bij coördinatie en bilaterale beweging. Alles wat een 1-jarige zittend kan doen, is vooral goed omdat dit de kernkracht opbouwt, waardoor ze uiteindelijk effectiever kunnen werken aan de ontwikkeling van fijne motoriek.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

tips verjaardag 1 jaar houten vormsorteerder

9. Houten hobbelpaard

Fijne motoriek kan via de hersenen een ​​gevoel voor ritme creëren. Wanneer peuters een hobbelpaard gebruiken, of ze nu schommelen of erop zitten, voelen hun hersenen het ritme tijdens hun langzame en snelle bewegingen. In combinatie met wat hun lichaamsspieren op dat moment aan het doen zijn, zullen ze zich gaan herinneren hoe ze hun lichaam moeten bewegen om een ​​bepaalde manier van ritme te creëren.

Hoe goed de peuter het hobbelpaard sneller of langzamer kan laten schommelen, hangt allemaal af van het gevoel voor ritme en de fysieke ontwikkeling waarvan het kind kan profiteren door het hebben van een mooi hobbelpaard. Met dit origineel cadeau voor een 1ste verjaardag maak je elk peuterhartje blij.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

cadeau eerste verjaardag hobbelpaard

10. Gepersonaliseerde muursticker kinderkamer

Muurstickers voor kinderen transformeren hun kamer in een magische plek. Jonge kinderen houden van hun kamer, en willen graag hun kamers speciaal maken. Muurstickers zijn een geweldig hulpmiddel voor een prachtige transformatie.

Dit gepersonaliseerd cadeau voor een eerste verjaardag is er in verschillende speciaal ontworpen thema’s die zowel de ouders als de peuter zullen plezieren. Beschikbare thema’s zijn dieren, ruimte, prinsessen en nog veel meer. Je voegt hier jouw naam of tekst naar keuze aan toe om jouw unieke muursticker te maken.

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

gepersonaliseerd cadeau eerste verjaardag muursticker

Nog meer cadeau tips nodig voor peuters, baby’s en kindjes? Lees dan zeker ook mijn andere blogs met originele ideeën, zoals tips voor een gepersonaliseerd cadeau voor een baby, cadeaus voor een kind van 5 jaar of geschenken met naam van het kind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven