20x Communie cadeau ideeën: Eerste of plechtige communie tips

Vaak wordt er bij een communie of lentefeest een enveloppe met geld gegeven. Zo kan het kind zelf iets kopen wat hij of zij leuk vindt. En hoewel dat geen slecht idee is, vinden kids het fijn om ook eens iets anders te ontvangen. Daarom ging ik voor jou op zoek naar de meest originele communie cadeaus. In de lijst vind je zowel kleine cadeautjes om bij te geven als grote geschenken ter vervanging van geld.

communie cadeau ideeën

1. Zitzak voor kids

Een zitzak is heel erg leuk om te geven als cadeau voor een eerste communie. Het staat mooi in de kamer van de kind en geeft hem of haar een heerlijk relaxplekje. De zitzak van Wigiwama is precies afgestemd op de noden en wensen van het kind waardoor het één van de beste modellen op de markt is.

Zo heeft het een hoogte van 75 centimeter en is het gemaakt in de vorm van een konijntje. Het is tevens te koop in meerdere kleuren. Als je de communicant oprecht blij wilt maken, is dit zonder twijfel één van de beste communie cadeau ideeën!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

zitzak voor kinderen

2. Grappige olifant spaarpot

Als je toch erg graag geld wilt geven als cadeau voor een lentefeest of communie, is het een goed idee om het op een originele manier te verpakken. En daar komt deze spaarpot bij van pas. Het ziet er ook erg leuk waardoor het een toffe accessoire is voor in de kinderkamer. Het kind zal niet kunnen wachten om geld te sparen! Dit grappig cadeau is ook verkrijgbaar in andere leuke uitvoeringen.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Grappige olifant spaarpot

3. Uitstapje naar Disneyland Parijs

Als je aan een kind vraagt wat zijn of haar favoriete uitstap is, is de kans groot dat je ‘Disneyland Parijs’ als antwoord krijgt. Daarom is een Bongobon voor een daguitstap naar Disneyland met de mama of papa ook zo’n fijn communie cadeau idee.

En de ouder vindt het vast ook een mooie verrassing, want je schenkt hem of haar zo extra quality time met het kind. Een communiecadeau waar iedereen blij van wordt dus!

Je reis goed voorbereiden doe je trouwens met deze blog over Eurodisney bezoeken!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Disneyland Parijs bon cadeau communie

4. Gepersonaliseerd bordspel

Als je het liefst een gepersonaliseerd cadeau voor de communie koopt, is dit bordspel precies wat je zoekt. Kinderen van acht jaar zijn namelijk dol op spelletjes en doordat je er een foto op kan plaatsen, is het nog fijner om te ontvangen.

Met dit cadeau wordt de eerste communie van je petekind of ander kind dat je dierbaar is onvergetelijk!

Prijzen en beschikbaarheid: YourSurprise

gepersonaliseerd cadeau communie bordspellen

5. Gigantisch knutselpakket

Het beste cadeau voor de communie van je petekind die graag knutselt? Dat is deze hele grote knutselbox. Het kind kan er namelijk talloze uren de meest mooie creaties mee maken, want het bevat maar liefst meer dan 1.400 knutselaccessoires. Het is ook verkrijgbaar in het roze.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

communie cadeau idee knutselpakket

6. Gepersonaliseerd fleecedeken

Een fleecedeken met foto is zo één van die cadeautjes die iedereen graag ontvangt, ook kids. Want zijn vinden het natuurlijk ook fijn om knus voor de televisie te zitten en een filmpje te kijken met een dekentje over zich heen. Dat geldt trouwens zowel voor de allerkleinsten als de grotere kids. Daarom kan je dit cadeau ook met de plechtige communie geven! Dit dekentje is het grootst, maar er zijn nog kleinere modellen die meer geschikt zijn voor een eerste communicantje.

Prijzen en beschikbaarheid: YourSurprise

Gepersonaliseerd fleecedeken

7. Lego Zweinstein

Een kind dat houdt van Harry Potter doe je geen groter plezier dan met deze Zweinstein Lego. Zeker niet als hij of zij ook houdt van creatief bezig zijn. De Lego set is wel pas geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, dus wellicht geef je het beter als plechtig communiecadeau.

Als het kind veel ervaring heeft met Lego, kan je dit Harry Potter geschenk natuurlijk wel aan een eerste communicant geven.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

communie cadeau ideeën zweinstein lego

8. Snoepbox met foto

Een snoepbox met foto is het perfecte cadeau voor de communie van je metekind. Zeker als hij of zij een zoetekauwtje is. Van de snoepjes kan het kind heerlijk smullen en de foto die je erop laat zetten, vindt hij of zij vast ook erg leuk. Dit cadeau met foto stelt dus zeker niet teleur!

Prijzen en beschikbaarheid: YourSurprise

Snoepbox met foto

9. Experimenten box

Deze experimenten box is het beste communie cadeau voor een deugniet die houdt van experimenteren. De chemiedoos bevat 150 proeven die het kind thuis zelf kan uitproberen met behulp van keukenmiddeltjes. Het is eens iets anders dan gewoon speelgoed!

Ouders hoeven ook niets te vrezen, want de experimentjes zijn veilig uit te voeren. Omdat dit een erg origineel communie cadeau idee is, is de kans groot dat het kind dit nog niet heeft!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Experimenten box

10. Sterrenkijker

Sterren kijken? Dat is één van de leukste bezigheden die er is. Zeker voor kids van ongeveer zeven jaar oud, want zij vinden het fijn om zoveel mogelijk bij te leren. En ook twaalfjarigen zijn doorgaans gefascineerd door het sterrenstelsel. Het is dan ook een goed idee om dit als cadeau voor het lentefeest of de communie te kopen.

Deze sterrenkijker is trouwens perfect voor kinderen, omdat het erg compact is. Daarnaast kan je er een smartphone aan bevestigen zodat er mooie filmpjes en foto’s kunnen gemaakt worden en komt het in een handig opbergtasje.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

cadeau plechtige communie verrekijker

11. Minnie Mouse portefeuille

Deze schattige Minnie Mouse portemonnee is een ander cadeau dat je kan gebruiken om geld in te stoppen. Maar ook zonder extra geld maakt het elke kleine Disney-liefhebber bij, want het is een echt hebbedingetje.

En het is zelfs nog bijzonderder dan het op het eerste zicht lijkt, want het geeft licht in de donker. Er is dan ook geen twijfel mogelijk dat dit één van de beste communie cadeau ideeën is!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

cadeau communie metekind handtasje

12. Leren rugtas met naam

Het mooiste cadeau voor de communie van je petekind? Dat is deze leren rugtas. Zeker als het kind zijn of haar plechtige communie viert, want oudere kinderen kunnen een praktisch cadeau meestal wel appreciëren. En het is natuurlijk ook erg origineel, want je kan er de naam of een andere tekst op laten zetten. Niemand loopt met zo’n rugtas rond en dat is net wat ‘m zo leuk maakt!

Prijzen en beschikbaarheid: YourSurprise

Leren rugtas met naam

13. DIY speksteen pakket

Dit DIY speksteen pakket is een communie cadeau dat gegarandeerd niemand anders gaat geven aan de communicant, want het is erg uniek. Daarom is het ook zo’n goede keuze.

Het pakket bevat een zachte steen die makkelijk te bewerken is. Het is dus perfect voor het maken van allerlei leuke figuurtjes. Het lijkt moeilijk maar eigenlijk is het makkelijk te doen. Dit is vooral één van de beste communie cadeau ideeën voor kinderen die hun plechtige communie vieren, omdat het pas geschikt is vanaf acht jaar met begeleiding. Vanaf tien jaar kunnen ze er alleen mee aan de slag.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

DIY speksteen pakket

14. Oortjes in een gepersonaliseerd doosje

Heb je al een groot communie cadeau gekocht, maar wil je nog iets kleins bijkopen? Dan is het een goed idee om deze oortjes aan de communicant te schenken. Als hij of zij van muziek hout, komen ze zeker goed van pas.

Op het doosje kan je een foto laten bedrukken om het erg speciaal te maken. Als je liever iets meer geeft, kan je ook kiezen voor oortjes van een populair merk en een ander gepersonaliseerd cadeau voor de communie bijgeven.

Prijzen en beschikbaarheid: Brianto

Oortjes in een gepersonaliseerd doosje

15. Virtual Reality bril

Wil je graag een cadeau voor de communie van je metekind kopen? Bekijk dan zeker deze leuke virtual reality bril. Kids zijn vaak dol op gamen en met deze gadget wordt een spel spelen nog zoveel toffer. De bedoeling is dat je hem verbindt met je smartphone. Voor kleine communicantjes is het dus minder geschikt, maar tieners die dol zijn op gamen, maak je er vast en zeker blij mee!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Virtual Reality bril cadeau communie petekind

16. Tekentablet

Ken je iemand die zijn of haar eerste communie gaat vieren? Dan wil je de kleine schat waarschijnlijk zo blij mogelijk maken met je cadeautje. Dat lukt zeker als je kiest voor deze tekentablet, want het biedt het kindje urenlang tekenplezier.

Ouders vinden het ook een fijn communiegeschenk, omdat er dankzij deze gadget nooit meer papier rondslingert!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Tekentablet cadeau eerste communie

17. Gepersonaliseerd Uno Junior

Uno is een heel populair kaartspel onder volwassenen én kinderen, omdat het zorgt voor heel wat lachmomenten samen met vrienden of familie. Met deze gepersonaliseerde Uno Junior kaarten schenk je het kind dus eigenlijk onvergetelijke tijden. Een mooier cadeau is er dan ook niet!

Het kaartspel kan gepersonaliseerd worden door er foto’s op te laten plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos, want je kan er iedere foto voor gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid: Smart Photo

cadeau lentefeest

18. Communie gastenboek

Met het communie gastenboek schenk je een kind niet alleen een mooi boekje, maar ook bijzondere herinneringen aan één van de mooiste dagen van zijn of haar leven. Het is bovendien een communiecadeau waar hij of zij jaren later nog plezier aan heeft, omdat het erg fijn is om op terug te kijken!

Prijzen en beschikbaarheid: YourSurprise

cadeau eerste communie gastenboek

19. Gaming bureaustoel voor tieners

Mag het voor de plechtige communie van je (pete)kind wat meer zijn? Dan kan je deze prachtig gaming bureaustoel voor tieners kopen. Ideaal voor je favoriete kleine gamer, want zo kan hij of zij spelletjes spelen in alle comfort. De gaming stoel is verkrijgbaar in tal van prachtige kleurtjes. Voor elk kind is er dus wat wils!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

game bureaustoel cadeau communicant

20. Communiekaars

Voor wie een gelovig cadeautje wilt schenken aan een communicantje, is een gepersonaliseerde communiekaars een goede optie. Het is vooral ook een fijn aandenken aan een bijzondere periode en iets wat lang gekoesterd wordt!

Je bepaalt helemaal zelf wat er op de kaars komt te staan. Natuurlijk is het logisch dat je de foto van het kindje en de datum erop plaatst. Maar voeg gerust nog wat leuke extra’s toe zoals een hartverwarmend tekstje of leuke symbolen.

Prijzen en beschikbaarheid: Brianto

Communiekaars

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven