20x Origineel kraamcadeau: Tips & Ideeën

De geboorte van een nieuw kindje in de familie of vriendenkring is iets bijzonders. Dat moet dan ook gevierd worden. En hoe doe je dat beter dan met een origineel kraamcadeau? Als je niet goed weet wat te kopen, geeft dit lijstje je gegarandeerd de nodige inspiratie!

1. Welkom op de wereld – babyboekje

Dit babyboekje is een heel leuk origineel kraamcadeau, omdat je het volledig kan personaliseren. Plaats op de buitenkant de naam en foto van het kindje en in het boek de geboortegegevens. Zo is het eerste voorleesboekje van de pasgeborene wel heel erg bijzonder!

Het kind heeft met dit origineel kraamcadeau ook later nog iets om te koesteren. Je kan kiezen tussen een soft en hard case versie. Het soft case boekje is een beetje goedkoper, maar als je kiest voor een hard case boekje gaat het langer mee.

Prijzen en beschikbaarheid: Your Surprise

origineel kraamcadeau Welkom op de wereld babyboekje

2. Fotolijst met voet- en handafdruk

Wil je graag een persoonlijk kraamcadeautje kopen? Dan is dit fotolijstje het ontdekken waard. De kersverse ouders kunnen mooie gipsafdrukken maken met de bijgeleverde klei en toebehoren.

De afdrukken van de handjes en voetjes van de baby komen dan naast de foto te staan. Zo hebben ze iets om voor altijd te bewonderen. Dit kraamcadeau is voor alle ouders heel erg fijn om te ontvangen!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Fotolijst met voet en handafdruk

3. Gepersonaliseerde cadeaubox

Deze bijzondere cadeaubox is het ideaal kraamcadeau van grootouders voor hun kleinkind. De luxedoos bevat een schattige roze outfit met rompertje, tutu en bijbehorende schoentjes. Ook zit er een knuffelbeertje, hoofdband, fotografiekroon en een babyfles in de vorm van een wijnglas in. Het is dus een groot kraamcadeau dat erg volledig is!

Als je eerder op zoek bent naar een cadeau voor de geboorte van een zoon, kan je kiezen voor de luxedoos voor jongens. In dat geval zit er in de doos een blauw rompertje met sneakers, een fopspeen, een knuffelbeer, een rammelaar en een speenkoord. De spulletjes in deze dozen zijn handgemaakt en dus erg origineel. Handig om te weten: er zijn nog meer soorten luxedozen om uit te kiezen!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

origineel kraamcadeau meisje jongen

4. Mijlpaaldeken

Met een mijlpaaldeken kunnen ouders de groei van hun kindje opvolgen op een unieke manier en er de allermooiste foto’s van nemen. Omdat dit mijlpaaldekentje erg zacht is, ligt de baby er altijd comfortabel op. Het is mogelijk om dit origineel kraamcadeau met naam en foto’s te laten bedrukken. Zo is het nog veel leuker om te ontvangen!

Prijzen en beschikbaarheid: Your Surprise

Mijlpaaldeken

5. Knuffeldoekje met naam

Een knuffeldoekje wordt wel vaker gegeven als cadeau voor de geboorte van een zoon of dochter van een familielid, maar dit doekje is een beetje anders. Het is namelijk mogelijk om er de naam van de kleine spruit op te plaatsen. Zo wordt het een erg uniek kraamcadeau waar het kind ook later iets aan heeft.

Het voordeel van een gepersonaliseerd knuffeldoekje is ook dat het minder snel kwijtraakt. Dit doekje is een beertje, maar je kan eveneens kiezen voor een panda. Welke uitvoering je ook koopt, het is altijd erg veilig, want het heeft geen oogjes die los kunnen komen.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Knuffeldoekje met naam

6. Baby eerste jaar – invulboekje

Het ‘Baby eerste jaar’ invulboekje is een goed origineel kraamcadeau voor een tweede kind, omdat dit iets is dat niet opnieuw gebruikt kan worden. De bedoeling van het boekje is dat alle mijlpalen van maand tot maand erin opgeschreven worden. Zo kunnen de mama en papa het groeiproces van hun kleintje goed opvolgen.

Het is daarnaast voorzien van handige informatie, weetjes en tips voor kersverse ouders. Dit kraamcadeau voor moeder en vader komt dus zeker goed van pas. Want het geeft hen niet alleen praktische tips, maar ook iets om een heel leven van te genieten!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

origineel kraamcadeau eerste baby

7. Fopspeen met naam

Een fopspeen is iets dat een baby altijd nodig heeft. Als je er zeker van wilt zijn dat je een cadeau koopt dat goed ontvangen wordt, is het dus een goede keuze. Maar erg bijzonder is het natuurlijk niet. Tenzij je kiest voor deze mooie fopspeen die je met naam of een andere tekst kan laten bedrukken.

Zo wordt het ook een heel goed origineel kraamcadeau voor een derde kind. Want fopspenen worden voor hygiënische redenen niet doorgegeven. Wil jij graag nog iets bijgeven? Dan kan je het combineren met een speenkoord met naam.

Prijzen en beschikbaarheid: Your Surprise

Fopspeen met naam origineel kraamcadeau met naam

8. Herinneringsdoos

Deze blauwgroene herinneringsdoos is een fijn origineel kraamcadeau voor een jongen. Het is speciaal gemaakt voor het bewaren van belangrijke dingen, zoals de allereerste sokjes, het eerste mutsje en andere babyspulletjes en herinneringen. Het is de bedoeling dat de ouders de box zelf opvullen, maar je kan er gerust een extra geschenkje in verstoppen om het nog specialer te maken.

De doos komt standaard met enveloppen voor het bewaren van echo’s en foto’s. Daarnaast bevat het twee glazen buisjes, tagkaartjes, katoenen zakjes, kaartjes en een stickervel. Het kan ook perfect als origineel kraamcadeau voor meisjes gebruikt worden, want het is eveneens verkrijgbaar in het roze.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

cadeau geboorte dochter of zoon

9. Rammelaar met naam

Deze rammelaar is volledig handgemaakt waardoor het een wel heel erg origineel kraamcadeau is. Je vindt het dan ook nergens anders terug. Het ziet er daarnaast erg schattig uit en is personaliseerbaar. Je kan namelijk de naam van het kindje er laten op plaatsen. Daarvoor dien je enkel een mailtje te sturen. Let wel op, want de naam mag uit maximaal vijf letters bestaan.

Dit roze snoezige konijntje is een goed cadeau voor de geboorte van een dochter. Maar als er een zoontje op de wereld is gekomen, kan je het ook schenken. Het is namelijk ook verkrijgbaar in andere kleurtjes.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Rammelaar met naam

10. Schattige rompertjes

Ken jij iemand die niet bevallen is van een tweeling? Dan zijn deze snoezige rompertjes een goed geschenkje om mee te nemen tijdens een kraambezoek. Zeker als je dierbare van humor houdt!

De ‘Double-Trouble’ rompertjes zien er bovendien niet alleen erg leuk uit, maar zijn ook nog eens erg nuttig. Het maakt niet uit of de ouders al veel rompertjes gekregen hebben, want dit is iets dat ze nooit teveel hebben!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

origineel kraamcadeau tweeling

11. Geboortetegel

Vind je het lastig om een originele kraamcadeau voor een tweede kind te vinden? Dan moet je deze prachtige geboortetegel gezien hebben. Je kan het volledig zelf ontwerpen. Plaats er een foto van het kleintje, de geboortedatum, het gewicht en de lengte op en maak het heel erg bijzonder. Dit is zo één van die kraamcadeaus dat de moeder en vader voor een hele lange tijd veel plezier brengt!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

geboortetegel

12. Cadeaubox oma en opa

Ook voor de oma en opa is de geboorte van een nieuw kindje een bijzondere gelegenheid. Ben jij zelf bevallen en wil jij je ouders een origineel cadeau schenken? Of ken je de oma en opa van het kindje en vind je het fijn om hen ook een geschenkje te geven? Dan is deze bijzondere cadeaubox een aanrader!

In de doos zit een knuffeltje, een invulboekje en een deurhanger. Het ‘Opa, Oma & ik’ boekje is bedoeld voor het verzamelen van belangrijke foto’s tijdens het opgroeien van het kindje. Daarnaast is het ideaal voor het neerpennen van de mooiste momenten die oma en opa met hun kleinkind beleven. Later is het zowel voor de grootouders als het kind heel fijn om op terug te kijken!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Cadeaubox oma en opa

13. Nijntje luiertaart

Deze luiertaart is het ideale kraamcadeau van grootouders voor hun kleinkind én kind. Ze hebben er beiden veel aan. Want de taart bevat zowel nuttige dingen, zoals luiers, sokjes en handdoeken als spulletjes die voor de baby leuk zijn om te ontvangen. Zo zit er een Nijntje-knuffel en een badeendje bij. Het is dus een erg groot kraamcadeau met alles erop en eraan!

Deze prachtige roze Nijntje luiertaart ziet er heel schattig en girly uit waardoor het een uitstekend cadeau is voor de geboorte van een dochter. Ben je eerder op zoek naar een geschenkje voor een jongen? Dan kan je ook voor deze luiertaart kiezen, want het is eveneens verkrijgbaar in het blauw.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

nijntje luiertaart

14. Dad & Mom hoody

Heb jij al een geschenkje voor de baby voorzien, maar wil je ook de nieuwe ouders verrassen met iets leuks? Dan zijn deze comfy hoodies een goede optie. Het is namelijk de beste manier om aan de buitenwereld te tonen dat je een trotse ouder bent geworden.

Deze hoodies zitten ook erg comfortabel en bieden warmte tijdens de koudere dagen. Er is keuze uit verschillende maten. Je kan dit geschenkje dus geven aan iedere ouder. Vind je deze tekst maar niets? Dan zijn er nog heel wat andere uitvoeringen om uit te kiezen!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Dad Mom hoody

15. Gepersonaliseerde blokkentoren

Er gaat niets boven een origineel kraamcadeau met naam. Maar dan zijn er natuurlijk nog veel opties. Eén van de leukste dingen om te kopen, is deze gepersonaliseerde blokkentoren. Je kan er namelijk niet alleen de naam op plaatsen, maar ook de geboortedatum, het gewicht en het tijdstip.

De ouders kunnen het gebruiken als decoratie in huis. En wanneer het kindje wat ouder is, kan hij of zij met deze blokjes spellen. Het is dus zowel een mooi als nuttig kraamcadeau!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

kraamcadeau moeder en vader blokkentoren

16. Houten bewaarbundel voor geboortekaartjes

Voor de ouders is het erg belangrijk om zoveel mogelijk herinneringen te hebben aan de geboorte van hun kindje. De geboortekaartjes die ze ontvangen, gaan ze dan ook bewaren. Maar als deze los worden bijgehouden, raken ze snel verloren.

Daarom is deze houten bewaarbundel zo’n goed kraamcadeautje. Het geeft ouders de mogelijkheid om de geboortekaartjes mooi bij te houden. Er dienen enkel gaatjes in de kaarten gemaakt te worden. Zo kunnen ze in de bundel geplaatst worden wat de ouders de kans geeft om erdoor te bladeren net zoals in een boek. De bundel is volledig gemaakt in hout en heeft prachtige graveringen. Er is keuze uit verschillende soorten.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

bewaarbundel geboortekaartjes kraamcadeau van grootouders

17. Geboorteknuffel met naam en datum

Tijdens een kraambezoek worden knuffels vaak als cadeautje gegeven. Misschien twijfel je om ook zelf met een knuffel af te komen, omdat je vreest dat de ouders dit al voldoende hebben. Maar deze knuffelbeer is heel erg bijzonder, want je kan de naam en geboortedatum van de baby op het buikje laten plaatsen. Daardoor is het een erg persoonlijk kraamcadeau dat de ouders heel graag zullen ontvangen!

Daarnaast bestaan de beertjes in heel wat verschillende kleuren. Een blauw, bruin of roze knuffelbeestje? Dat mag je zelf kiezen.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Geboorteknuffel origineel kraamcadeau met naam

18. Tanden opbergdoosje met fotolijst en naam

Dit prachtig gepersonaliseerd opbergdoosje is speciaal ontworpen voor het bijhouden van tandjes. Op het doosje kan je een foto van de baby plaatsen alsook de geboortedatum en de naam.

Er wordt goed aangeduid welke tanden je waar moet plaatsen. Dit doosje is ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen. Bekijk dus eerst de verschillende soorten zodat je het beste tandendoosje eruit kan kiezen.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

origineel kraamcadeau derde kind

19. Mijlpalen krasposter

Met de mijlpalen krasposter kunnen de moeder en vader de belangrijkste mijlpalen in het leven van hun kleintje makkelijk opvolgen. Telkens als het kindje een nieuwe mijlpaal behaalt, mag het gouden laagje weggekrast worden. Vervolgens kan de datum erbij worden geplaatst.

Deze krasposter is een goed origineel kraamcadeau voor een tweede kind. Het is vooral een leuk hebbeding voor de ouders, maar wanneer het kind groot is, vindt hij of zij het gegarandeerd ook fijn om naar terug te kijken!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

20. Doosje met schattige sokken

Een nuttig én leuk kraamcadeau? Dat bestaat. Daar is dit doosje het bewijs van. Het bevat vrolijke sokken voor zowel de ouders als het kindje, allemaal met schattige beertjes op. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. En je kan ook kiezen voor slechts twee paar sokken. Dus voor het kindje en de mama of papa.

De sokken voor mama hebben maat 37 tot 42, de sokken voor papa maat 39 tot 46 en de sokken voor de baby zijn geschikt voor kindjes van 0 tot 6 maanden oud. Ze zijn allen lekker zacht en erg duurzaam!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

kraamcadeau moeder en vader

Meer ideeën en tips nodig? Bekijk dan ook zeker mijn lijstjes met gepersonaliseerde cadeau’s voor baby’s of originele cadeaus met foto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven