Cadeau 8-jarige: Tips & Ideeën voor kind van 8 jaar

Wordt je kleinkind 8 jaar? Of ben je als papa of mama op zoek naar een leuk cadeau voor je 8-jarige zoon of dochter? Dan vraag je je vast af wat je nu weer eens moet kopen.

Ik ben voor jou op zoek gegaan naar leuk speelgoed voor die leeftijd. Maar ook welk educatief speelgoed geschikt is. Daarnaast zocht ik ook nog naar een leuk cadeau voor een 8-jarige op andere momenten, zoals met Kerst.
Laat je inspireren en vind zo het mooiste geschenk voor dat lieve kindje.

Cadeau 8-jarige

1. Magnetisch constructiespeelgoed

Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor je 8-jarige dochter of juist voor je zoon, constructiespeelgoed vinden heel veel kinderen leuk. Geomag is een leuk, kleurrijk bouwsysteem dat werkt met langwerpige staven die magnetisch zijn. Hierdoor kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten.

Geomag wordt gemaakt van gerecycled plastic en is dus een perfect duurzaam cadeau voor een kind van 8 jaar. Maar het is eveneens heel leerzaam. Zo zet het aan tot creativiteit, logisch denken en bevordert het het ruimtelijk inzicht. En dan hebben we het nog niet eens over het stimuleren van de handvaardigheid.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Magnetisch constructiespeelgoed

2. Wigwam speeltent

De fantasie en het speelplezier prikkelen met jouw cadeau voor een 8-jarige? Dat doe je zeker als je een speeltent geeft. De wigwam of tipi is een leuke plek om indiaantje in te spelen, maar het heeft nog veel meer mogelijkheden.

Buiten in de tuin heeft je zoon of dochter zo een heel eigen plekje om zich even lekker in terug te trekken of om lekker in de schaduw te kunnen spelen. De speeltent is in meerdere kleuren te koop.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Wigwam speeltent cadeau kind 8 jaar

3. Kapla

Ken jij de Kapla plankjes al waarmee je mooie bouwwerken kunt maken? Is je zoon (of dochter natuurlijk) een bouwkundige in spé? Dan is dit een leuk cadeau voor je 8-jarige zoon. Bij de Kapla plankjes zit ook een Kapla Voorbeeldboek.

Kapla kan lang mee, want waar een kind eerst begint met simpel stapelen, kan het daarna heel ingewikkelde bouwwerken maken. En samen met jou ermee spelen is uiteraard ook een optie.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Kapla duurzaam cadeau kind 8 jaar

4. LEGO Friends Vriendschapsboomhut

Prachtig speelgoed voor 8 jaar meiden is de Vriendschapsboomhut van LEGO. De kinderen worden uitgedaagd om met het LEGO Friends team producten voor het goede doel te maken. En dat gebeurt dus allemaal in en om een boomhut. De set bevat ook al 5 LEGO Friends personages.

Het spoort aan tot creativiteit door het bouwen van het geheel, maar ook tot het spelen erna met de boomhut. Natuurlijk is dit ook prima cadeau van de Sint voor een 8-jarige.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

LEGO Friends Vriendschapsboomhut

5. Kerststal

Een Kerst cadeau voor een 8-jarige kan je helemaal in de juiste sfeer houden door een Kerststal van Playmobil te geven. Of je geeft het juist als Sinterklaas cadeau aan de 8-jarige. Dan kan hij er op weg naar Kerst al mee spelen.

Je kunt de set uitbreiden met andere Playmobil sets, zoals de set van Drie Koningen. Geschikt als cadeau voor een 8-jarige meid, maar ook voor jouw kereltje.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

PLAYMOBIL Christmas Kerststal

6. Boek De Rode Duivels met jouw 8-jarige als aanvoerder

Een (klein)zoon die van lezen en voetballen houdt? Zoek dan niet verder, want mooier dan dit wordt het niet. Een boek van De Rode Duivels die afspeelt tijdens het EK van 2021. Jouw 8-jarige is in dit verhaal de aanvoerder! Een heel persoonlijk cadeau voor iemand van 8 jaar dus.

De naam van de jarige komt niet alleen op de kaft te staan, maar zit dus ook in het verhaal verwerkt! Je kunt ook nog een eigen boodschap in het boek laten zetten. Helaas geen cadeau voor stoere meiden omdat de persoon in het verhaal nu eenmaal een jongen is…

Gelukkig zijn er wel nog veel meer andere boeken waarin zowel meiden als jongens de hoofdrol kunnen spelen! Denk maar aan Jommeke, Sukse en Wiske, Paw Patrol en meer.

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

cadeau 8-jarige zoon

7. Leren armband met naam

Voor de stoere meiden onder ons hebben we wel iets anders gevonden: een leren armband met je eigen naam erop. Door de roze kleur is het wel een echt meidenarmbandje en dus geschikt als cadeau voor een 8-jarige dochter. Het is verstelbaar van 16,5 cm tot 20 cm, dus controleer even of dit past.

Door de leuke prijs is dit ook een prima cadeau voor een 8-jarige meid als je tussendoor iets geven wilt. Of bijvoorbeeld als buurvrouw… Een geschenk met naam voor een kind doet het altijd goed, namelijk!

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

Leren armband met naam cadeau 8-jarige meid

8. Een tekenrobot

Veel kinderen vinden het heel leuk om te tekenen. Het wordt nog gezelliger als je daarbij de hulp krijgt van een robot. En die robot mag je eerst ook nog zelf in elkaar zetten! Vervolgens maakt de tekenrobot zelf mooie tekeningen.

Met de duidelijke handleiding kan je kind zelf de robot in elkaar zetten, wat uiteraard meteen leerzaam is. De robot is een leuk cadeau voor een 8-jarige en zal zeker in de smaak vallen.

Dit geschenk is te koop bij: Megagadgets

tekenrobot cadeau van de sint voor een 8-jarige

9. Stuntstep

Zoek je speelgoed voor iemand van 8 jaar waarmee hij of zij buiten kan spelen? Dan is een stuntstep misschien wel precies wat je zoekt. De Hypermotion Stuntstep of Stunt Scooter is licht maar heel sterk, zodat er leuke stunts mee uitgehaald kan worden.

Deze step is geschikt voor beginnende ‘stunters’, maar zal lang mee kunnen omdat ook volwassenen er nog mee overweg zouden kunnen! Een mooi cadeau voor iemand van 8 en goed voor heel veel uren speelplezier buiten.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

stuntstep duurzaam cadeau kind 8 jaar

10. Memoryspel onder water

Een cadeau voor jouw 8-jarige, die als waterrat door het leven gaat? Dan is het heerlijk om eens een ander spel te kunnen doen in het zwembad. Wat dacht je van dit memoryspel wat je onder water speelt?

Net als bij gewoon memory zullen de hersens ‘kraken’, maar doordat je ook nog moet duiken heb je er een extra uitdaging bij. Ook goed om nog beter te worden in je zwemvaardigheden.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

leuk cadeau 8-jarige memory

11. Bruisballen maken

Je eigen bruisballen maken en zo alvast proeven aan scheikunde: dat doe je met deze bruisballenset van Grafix. Leerzaam en leuk én je hebt ook nog eens een lekkere bruisbal voor in bad. Een uniek geschenk voor de jarige.

Experimenteren is op iedere leeftijd leuk en zo leert het kind steeds meer interessante vaardigheden.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

cadeau 8-jarige dochter bruisballen set

12. Knutselkoffer

Voor alle knutselaars onder de 8-jarigen zal deze knutselkoffer een droom zijn. De set zit vol met allerlei creatieve spulletjes, zoals papier, glitters, veertjes, stickers, lijm en ga zo maar door. Deze xl-koffer is naast alle mooie knutselspullen ook al een handige opbergbox.

Dit creatieve geschenk is een leuk cadeau voor iemand van 8 jaar, voor ieder moment. Dus niet alleen met een verjaardag, maar zeker ook als een origineel kerstcadeau.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

knutselset cadeau 8 jaar

13. Puzzel met eigen foto

Een origineel cadeau voor een 8-jarige is deze puzzel. Dit gezelschapsspel is namelijk gemaakt van een eigen foto. Kies de favoriete afbeelding uit van het kind en laat de puzzel voor je maken! Zonder twijfel toont hij of zij dit origineel cadeau met foto vol trots eens het klaar is!

Hoe ervaren is het kind als puzzelaar? Want je hebt de keuze uit verschillende moeilijkheidsgraden. Zo kan je de puzzel kopen die ook echt leuk is voor het kind om te maken en vooral niet te moeilijk.

Dit geschenk is te koop bij: Smartphoto

puzzel met eigen foto

14. Dominokaarten met eigen foto’s

Een origineel cadeau voor een kind van 8 jaar, maar liever niet te duur? Dit memoryspel heeft een leuk prijsje, maar is wel heel persoonlijk doordat het gemaakt wordt met je eigen afbeeldingen!

De set bestaat uit 28 kaarten waarbij je zelf 6 verschillende foto’s kunt toevoegen. Deze vervangen dan de traditionele dobbelsteenpatronen.

Dit geschenk is te koop bij: Smartphoto

cadeau voor iemand van 8 jaar memory spel

15. Racketspel met handschoen en shuttle

Dit spel is een leuke variant op gewoon tennissen of badmintonnen. Je speelt niet met een racket maar met een grote handschoen waarmee je een grote shuttle moet wegslaan. Leuk om buiten op een groot grasveld of op het strand mee te spelen.

Zowel badmintonners, tennissers als volleyballers kunnen hiermee hun vaardigheden vergroten. Maar ieder kind (en volwassene) kan zich natuurlijk heerlijk uitleven met dit leuke spel.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

cadeau 8-jarige Waboba Buitenspel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven