20x Cadeau geboorte: Originele kraamcadeau tips en ideeën

Een cadeau voor een geboorte geef je met liefde! Dus ga je op zoek naar het mooiste geschenk wat je vinden kan. Wil je een origineel kraamcadeau geven, een geschenk wat blijvend is of zoek je juist naar een presentje met de naam of foto van de baby erop? Ik heb meerdere opties voor elk soort cadeau gevonden en lijst ze hieronder mooi op.

cadeau geboorte

1. Fotolijst met hand- en voetafdruk

Een blijvend cadeau voor de geboorte geven? Dan heb je met deze fotolijst met hand- en voetafdrukken een prachtig geschenk in handen. Het is een complete set waarbij je met een stempelkussen het kleine voetje en het handje van de baby afdrukt op de achtergrond. Het bevat allerlei accessoires waarmee je een prachtig kunstwerk maakt.

Geleverd met een mooie fotolijst is de set heel compleet. Je hebt de keuze uit een meisjes- en jongensvariant.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Fotolijst hand- en voetafdruk

2. Kinderkoffertje met naam en babyvoetjes afdruk

Een eigen koffertje voor de eerste vakantie van de baby. Met naam en zijn voetafdrukje! Hoe uniek wil je het hebben?

Het koffertje is van karton en kan uiteraard ook gebruikt worden om mooie babyspulletjes in te bewaren.

Dit geschenk is te koop bij: Tadaaz

Kinderkoffertje met naam babyvoetjes afdruk

3. Geboortebeer met naam

Hoe lief wil je het hebben? Deze prachtige berenknuffel heeft op zijn pootjes de naam van de baby en de geboortedatum staan. Wil je een gepersonaliseerd cadeau voor de baby? Dan heb je het bij deze knuffelbeer gevonden!

En dat is nog niet alles! Want de geborduurde voetjes kan je van de knuffelbeer eraf ritsen en zo kan je ook nog eens een lief briefje in de voetjes verstoppen. Een vertederend geboorte cadeau met de naam van de baby erop!

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

geboortebeer met naam

4. Persoonlijk rompertje

Rompertjes heb je nooit genoeg. En hoe leuk is het als je dan een rompertje krijgt met de naam en/of de foto van je baby erop! Of je nu een cadeau voor de geboorte van een dochter of een zoon zoekt: een dergelijk exemplaar is altijd een schot in de roos.

Kies uit de vele designs en bedenk wat voor tekst of afbeelding je zult toevoegen!

Dit geschenk is te koop bij: Smartphoto

rompertje cadeau geboorte

5. Mijlpijldeken

De baby groeit hard het eerste jaar. Hoe leuk is het als je dat kunt vastleggen op de foto. Met het mijlpijldeken wordt dit nog leuker. De deken heeft vier frames waarmee je kunt markeren hoe oud je baby is.

Dit deken is heel leuk om te geven als cadeau bij de geboorte van je petekind of bijvoorbeeld je kleinkind.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Mijlpijldeken

6. Babyboek met naam

Een origineel cadeau voor een baby is dit babyboekje, waar de naam van de baby op komt te staan! Het boekje vertelt het verhaal van de pasgeboren baby, waarbij Olli en zijn vriendjes hem of haar welkom heten.

En het blijft niet alleen bij een cadeau met de naam van de baby! Je geeft namelijk ook nog andere dingen door die in het babyboekje verwerkt worden, zoals het geslacht en een foto van de baby zelf. Wil je een brievenbus cadeau voor de geboorte van je neefje of nichtje (bijvoorbeeld)? Laat dit geschenkje dan direct bij de baby bezorgen!

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

Babyboek met naam origineel kraamcadeau

7. Een mutsje voor de baby

Is de baby een kerstkindje of is het bijna kerst? Dan is een klein mutsje met een kerstafbeelding een origineel cadeau voor de baby. Want ook de naam van het kleintje wordt erop gezet!

Het mutsje is wit en je hebt de keuze uit meerdere afbeeldingen, zoals een rendier of een kerstbal. Een prachtig en vooral heel origineel kerstcadeau!

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

origineel cadeau baby mutsje

8. Geboorteposter Sterrenbeeld

Het tijdstip dat een kindje geboren wordt bepaald welk sterrenbeeld hij of zij heeft. Wil je een origineel kraamcadeau? Misschien is deze geboorteposter met sterrenbeeld dan wel een goed idee!

De poster is gemaakt van stevig hardboard en glanzend afgewerkt. Naast het sterrenbeeld komt er ook de naam van de baby, haar of zijn geboortedatum en geboorteplaats op te staan.

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

geboorteposter cadeau geboorte collega

9. Babygym van hout

Een mooi geboorte cadeau van hout is deze babygym. De baby wordt uitgedaagd en wordt zo niet alleen vermaakt, maar hij traint ook meteen zijn zintuigen. Verschillende voorwerpen zullen de interesse van de baby zeker wekken.

De babygym is geschikt voor baby’s tot een half jaar oud.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Babygym van hout

10. Zwitsal geschenkpakket

Zwitsal en baby’s zijn niet los van elkaar te zien… Een toepasselijk cadeau voor een geboorte is dan ook een Zwitsal geschenkpakket. Het pakket bestaat uit een deken met de naam van de baby en daarbij krijg je ook nog shampoo en wasgel van Zwitsal.

Doordat de deken wordt gepersonaliseerd wordt het een mooi kraamcadeau met de naam van de baby erop! Een prachtig én praktisch geschenk waar de kersverse ouders zeker blij mee zullen zijn.

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

Zwitsal geschenkpakket cadeau geboorte baby

11. Baby badcape met naam

Zoek je een kraamcadeau met de naam van de baby? Een badcape is ideaal om de baby in te wikkelen als hij of zij net uit het badje komt.

De badcape is 132 bij 80 cm en het hoofdgedeelte is 20 cm. Je kunt de cape personaliseren met de naam van de baby, maar ook de geboortedatum erop laten zetten. Je hebt keuze uit meerdere designs en dit is dan ook een fantastisch cadeau met naam voor een kind.

Dit geschenk is te koop bij: Smartphoto

Baby badcape cadeau geboorte

12. Badjas met naam

Een klein badjasje is altijd al een mooi cadeau bij een geboorte. Maar een badjas met de naam van de baby erop maakt het meteen tot een heel persoonlijk geschenk. Er is keuze uit meerdere kleuren, dus kan je het prima aanpassen aan het geslacht van de baby of de kleurtjes van de babyuitzet.

De badjas is een mooi cadeau voor de geboorte van een dochter of een zoon.

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

Badjas met naam gepersonaliseerd cadeau geboorte

13. Mijlpaalkaarten

Op zoek naar een niet te duur maar erg leuk kraamcadeau? Deze mijlpaalkaarten zijn hartstikke leuk om als kersverse ouders te krijgen. De kaartjes bevatten teksten als ‘één dag oud’ of ‘ik kan omrollen’. Ze kunnen bij de baby gelegd worden als er een foto gemaakt wordt. Maar ze kunnen ook in het fotoalbum erbij geplakt worden.

Mijlpaalkaarten zijn een leuk cadeau voor de geboorte bij een collega maar even goed voor de kroost van een vriendin.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Mijlpaalkaarten

14. Slabbetje met naam

Je wilt een cadeau voor een geboorte bij een collega? Je zoekt dus iets wat niet meteen heel veel kost, maar wel heel leuk is? Denk dan eens aan dit leuke slabbetje. Heel handig, dus altijd welkom. En met de naam van de baby erop of een grappige tekst wordt het toch iets heel unieks.

Je hebt de keuze uit meerdere kleuren en de tekst verzin je helemaal zelf! Zo is dit cadeau met de naam van het kind heel origineel te maken.

Dit geschenk is te koop bij: Your Surprise

cadeau geboorte met naam slabbetje

15. Sneakerset

Je houdt wel van een geschenk met wat pit? Dan is dit stoere geboorte cadeau vast iets voor jou om te geven! Een mooie set met sneakers, een gouden metallic kleurige speen en een gouden kroontje. Prachtig om te geven aan zowel een klein prinsje als prinsesje!

Dit uniseks kraamcadeau kan zelfs rechtstreeks verstuurd worden naar de ontvanger mét jouw wens erbij gezet!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Sneakerset

16. Foto op acryl

Heb je een mooie foto van de baby gemaakt of ergens langs zien komen? Zorg dat je de afbeelding te pakken krijgt en maak er het mooiste cadeau voor de geboorte van! Laat de foto afdrukken op acryl, zodat de ouders het een mooi plekje kunnen geven.

Uiteraard staat het ook prachtig op de babykamer zelf! Het acryl fotoblok geeft de afbeelding een heel eigen dimensie mee. Overigens is dit ook een mooi cadeau voor grootouders bij de geboorte van hun kleinkind!

Dit geschenk is te koop bij: Smartphoto

Foto op acryl

17. Een kinderstoel

Een cadeau voor de geboorte van je kleinkind kopen? Dan wil je iets moois, iets wat waarde heeft. Een kinderstoel kan dan een heel mooi geschenk zijn. Dit houten exemplaar kan op meerdere manieren gebruikt worden, want hij kan dienstdoen als stoeltje aan tafel, maar ook uit elkaar gehaald worden.

Het onderstel wordt dan een klein tafeltje, waar je kleinzoon of -dochter in het stoeltje bij kan zitten. Het hebbeding is verder voorzien van een gordeltje en een eetblad en de bekleding is afneembaar. Zo is dit cadeau ook nog eens multifunctioneel.

Meer tips nodig? Lees dan ook mijn review over de beste kinderstoelen voor thuis en op reis.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

kinderstoel kraamcadeau tips

18. Een speenkoord

Niks is frustrerender dan steeds de speen van de baby kwijt zijn. Een speenkoord is dan ook een fijn cadeau voor de geboorte van een zoon, meestal in het blauw. Voor een dochter heb je een roze variant. Of kies je voor een genderneutrale kleur als grijs of groen?

Er zijn tal van kleuren en vormen om uit te kiezen, dus je kunt het ook aanpassen aan bijvoorbeeld de kleuren van de babyuitzet.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

speenkoord

19. Kraammand

Een kleine, schattige kraammand, zo wordt dit geschenk ook wel omschreven. Het is gemaakt van biologisch katoen en je vindt in dit pakket een bijtring, een slabbetje en een troeteldeken.

Omdat de kleurstelling beige is, is de kraammand zeker als uniseks weg te zetten en kan je dit dus altijd geven!

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

kraampakket

20. Bewaardoosje voor tanden of haarlok

Als ouder wil je graag de eerste tandjes of haarlokjes bewaren, als aandenken aan de babytijd van je zoon of dochter. Een bewaardoosje is dan ook een prachtig cadeau om te geven.

Gaat het om een cadeau voor de geboorte van een zoon, dan kies je voor het jongenshoofdje. Voor een dochter kies je uiteraard voor de meisjes-variant.

Dit geschenk is te koop bij: Bol.com

Bewaardoosje voor tanden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven